Ta gjerne kontakt med oss, om du har spørsmål. Vi sender kunst i hele Norge. Shipping is available, contact +47 920 26 754 for details.

ÅKE BERG - en lokal, nasjonal skatt.

ÅKE BERG

For kort tid tilbake hadde jeg mitt første møte med Åke Berg. Jeg var så heldig å bli invitert til hans atelier. Gleden var stor over endelig å kunne møte en av de kunstnerne jeg til stadighet har fått spørsmål om i galleriet. Atelieret til Åke Berg, har en nydelig beliggenhet, med utsikt mot havet og skjærgården. Det er lett å forstå hvordan han kan hente utømmelig med inspirasjon fra de vakre omgivelsene.

Jeg ble mottatt etter alle kunstens regler. Kaffe i koppen og omvisning i studio. For en skaperkraft, for et kunstnerliv, selv luften var fylt med lukten av terpentin og pigmenter. Åke Berg viste meg sin bokhylle fylt med mangfoldige meter med skissebøker. Nydelige blyant- og pennetegninger, skapt med en tilstedeværelse og lidenskap som gjorde at hårene reiste seg på armene mine. Jeg kunne kjenne at jeg fikk oppleve noe spesielt, noe sterkt og vakkert på samme tid. Jeg følte meg så heldig, jeg ble invitert inn i et kunstnerliv og et kunstnerskap med stor rekkevidde og tyngde. Den gode samtalen var i gang, og vi ble enige om at selvfølgelig skal Åke Berg være representert ved Galleri ER i Sandefjord.

Vi ble enige om møte nummer to. Papirene skulle skrives under, grafikken overleveres og malerier skulle plukkes ut. Gleden var stor over tanken om at Åke Berg skulle gjøre sitt "inntog" i Galleri ER. Så endret reglene seg; meteren skulle være lenger, besøkstallet skulle ned, munnbindene skulle på, osv.. osv. Åke og jeg ble enige om at utplukking av malerier måtte utsettes. Grafikken ble forhåndspakket og overlevert med flere meters avstand. Jeg tenkte at jeg uansett skulle få opp noe av grafikken på veggen i galleriet til påske. Men, den planen gikk ganske ordentlig i vasken. Galleriet må holde stengt, og ingen kan få komme inn å se bildene i galleriet fysisk. Jeg ble derfor sittende noen dager å lure på om jeg bare skulle utsette denne fantastiske nyheten, men så kom jeg til at det er jo akkurat dette vi trenger! Nyheter som gjør oss glad, farger som gjør oss glad, kunst som er inspirert av naturen rundt oss. Så derfor; kjære kunde, besøkende, kunstinteresserte og nysgjerrige- VI ØNSKER HJERTELIG VELKOMMEN TIL ÅKE BERG I GALLERI ER!

Du kan se alle hans grafiske verk tilgjengelig i Galleri ER  HER.

"Lens"

"Den blå timen"

"Motlys"

Har du spørsmål vedrørende kunstner eller verk, vennligst ta kontakt med galleriet enten på telefon, 920 26 754 eller ved mail, Elisabeth.k.rudberg@gmail.com. Vi hjelper deg så godt vi kan. 

Les mer om Åke Berg HER.

 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres